De cursussen en workshops van Praatjes enzo kunnen ook incompany en op maat aangeboden worden

  • Heeft u hier vragen over of belangstelling voor, neem dan contact op.
  • Praatjes enzo biedt de cursussen en workshops aan in kleine groepen.(max. 8) Bij incompany trainingen kan hiervan afgeweken worden.
  • Groep reeds gestart? Meldt u zich dan toch aan. Bij voldoende belangstelling wordt er weer een groep gestart.

Kinderen, jongeren en seks

1-daagse workshop voor jeugdprofessionals.

Geschikt voor Jeugdprofessionals en anderen die werken met (kwetsbare) kinderen en/of jongeren.
SKJ geaccrediteerd.

Seksualiteit bespreken met mensen met een verstandelijke beperking

1-daagse workshop voor professionals.

Geschikt voor ouders en professionals. Door seksuele voorlichting worden kinderen seksueel weerbaarder. In deze workshop leert u hoe de seksuele ontwikkeling eruit ziet en hoe u hierop aan kunt sluiten.

Girls Talk en Girls Talk+

Girls Talk is een seksuele weerbaarheidstraining voor meisjes van 14-21 jaar en Girls Talk+ is voor meisjes en jonge vrouwen met een licht verstandelijke beperking. De trainingen gaan niet alleen over veilig vrijen en geslachtsgemeenschap, maar ook over het bevorderen van gewenste en prettige seksuele ervaringen, vrij van dwang, discriminatie en geweld.

Make a Move en Make a Move +

Make a Move is een training voor jongens van 14-21 jaar die zich richt op het bevorderen van seksueel gezond gedrag en het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Nu ook een Make a Move+ voor jongens met LVB!!

Workshop Jongeren, seks en internet

Geschikt voor ouders en professionals.

Jongeren maken steeds meer gebruik van internet. Ze zijn overal online. Dat is handig maar niet altijd veilig!

Cursus Relaties enzo

Is een cursus seksuele voorlichting voor mensen met een verstandelijke beperking. Mensen met een verstandelijke beperking blijken extra kwetsbaar als het gaat om seksualiteit. Goede seksuele voorlichting is daarom voor hen extra van belang.

Workshop Seksuele ontwikkeling

Geschikt voor ouders en professionals.

Door seksuele voorlichting worden kinderen seksueel weerbaarder. In deze workshop leert u hoe de seksuele ontwikkeling eruit ziet en hoe u hierop aan kunt sluiten.

Oudercursus Opgroeien met liefde

Deze cursus is bedoeld voor ouders die samen met andere ouders kennis willen opdoen en ervaringen willen uitwisselen over het praten met hun kind over relaties, seksualiteit en het geven van seksuele voorlichting.

Horizonmethodiek bij seksueel misbruik

Horizonmethodiek is een groepsaanbod voor kinderen 6-12 jaar of voor jongeren va 12 – 18 jaar  die seksueel misbruik hebben meegemaakt. Parallel aan deze groep vindt de oudergroep, (voor de niet misbruikende ouders) plaats.