Door seksuele voorlichting wordt uw kind weerbaarder

Jongeren met een smartphone Praatjes enzo

Als ouder wilt u uw kind zo goed mogelijk opvoeden. Daar hoort seksuele voorlichting en opvoeding ook bij.

Uit onderzoekt blijkt dat seksuele voorlichting vanaf jongs af aan in de thuis situatie, het jongeren helpt om gezonde seksuele relaties aan te gaan.

 

Maar wat als u het zelf lastig vindt om dit thema te bespreken?
Of als u niet zo goed weet, wat u wel/niet moet vertellen.
Of als u niet zo goed weet, wanneer en hoe te beginnen.
Of als uw kind zich anders ontwikkelt door een beperking.
Of als uw kind seksueel getint gedrag laat zien waar u zich zorgen om maakt?

Voor deze en al uw andere vragen rondom seksuele voorlichting en opvoeding kunt u terecht bij Praatjes enzo

Praatjes enzo kan uitkomst bieden als u graag het thema seksualiteit en relaties wilt bespreken met uw kind maar niet goed weet hoe. Of u zich hier verlegen of onzeker bij voelt. Of als u zich zorgen maakt om seksueel getint gedrag van uw kind. Of wanneer uw kind zich anders ontwikkelt door een verstandelijke beperking. Dit kan door professionele individuele begeleiding. U krijgt dan tips en handvaten om het thema seksualiteit en relaties binnen uw gezin bespreekbaar te maken. Ook kijken we samen naar de seksuele ontwikkeling van uw kind(eren). Welk gedrag past daar dan juist wel of niet bij. Praatjes enzo heeft veel kennis en ervaring met mensen met een beperking waardoor de begeleiding ook gegeven kan worden aan kinderen met een verstandelijke beperking.

Bij kinderen t/m 12 jaar werk ik zoveel mogelijk in aanwezigheid van ouders. Zo bent u als ouder op de hoogte van de informatie die uw kind ontvangt en kunt zien en horen hoe ik dat doe. Hiermee wordt het voor u gemakkelijker om ook op de vragen van uw kind in te gaan als ik er niet ben. Bij kinderen vanaf 12 jaar zullen we in overleg bepalen of het wenselijk is dat ouders aanwezig zijn.

Neem contact op voor meer informatie

Liever direct persoonlijk contact? Bellen kan ook  06-22057231

Wilt u direct al meer informatie over hoe u seksualiteit met u kind(eren) kunt bespreken?

Download hier gratis 7 tips